lørdag 29. mars 2014

Sentrumsliv og uteliv

Så da var Onkel O satt ut av spill.

http://www.helgeland-arbeiderblad.no/nyheter/article7260347.ece

Det nevnes i kommentarfeltet under saken at vefsningen er for lite flink til å benytte seg av tilbudene som er i byen, noen drar frem bompenger som et argument for at det bare kommer til å bli verre mens andre igjen gir skylden til arrogante næringslivsledere og politikere.

Hvis det er slik at vefsningen ikke er flink nok til å benytte seg av tilbudet som er, kan det da tenkes at det er tilbudet som ikke er godt nok? Onkel O har vel ikke vært en plass som har fornyet seg så veldig i årenes løp. I likhet med Lille Torget gikk vel konseptet ut på dato. Det gjorde ihvertfall inventaret og toalettene på plassen.





Argumentet med bompenger er vel også lett å avlive. De fleste svir gjerne av noen hundrelapper i taxi for å komme ut på byen, der de kan sitte og klage over høye drivstoffpriser mens de drikker øl til en literspris på 136 NOK.

Jeg synes også det blir for tynt å legge skylden på politikerne. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Det er ikke våre folkevalgte som starter opp bedrifter i Vefsn. Det er oss vanlig dødelige som står for den biten, og det er opp til oss å lage gode bedrifter som innbyggerne har lyst å bruke.
Arrogante Næringslivsledere er vel nærmest sannheten. Arrogant er vel ikke det rette ordet, men jeg tror mange glemmer å høre hva kundene ønsker før de går i gang med et konsept. Utelivet i Mosjøen har vært relativt ensporet siden jeg flyttet hit i 2000, og jeg forstår at folk kan gå lei, og ikke går ut. Jeg tror at et variert tilbud ville kunne trekke mer mennesker ut.

Tenke nytt?

I 2012 tok jeg meg tid til å sjekke regnskapene for serveringsbransjen i Vefsn og kom frem til at i 2011 ble det omsatt mat og drikke for 65 millioner kroner i Vefsn kommune. Det kaller jeg et godt potensiale for den som har baller nok til å satse på noe annet en brun pub og horn med ost og skinke.

Litt annerledes?

Jeg støtter gjerne opp om restaurant og uteliv generelt, men da må jeg få valuta for pengene når jeg går ut og spiser, eller tar en tur ut på byen. Det er årevis siden jeg har følt at jeg har fått det.

Daniel

En ny start


Jeg hadde i utgangspunktet lagd meg en blogg for å dele min musikk og mine skriblerier med omverdenen. Etterhvert har jeg sett at det har blitt en del poster har innhold som har tema som kanskje ikke hører sammen med det jeg ellers gjør på fritiden, derfor har jeg tenkt å dele dette opp så min første blogg får dreie seg om mine fritidsaktiviteter og så oppretter jeg denne for litt mer seriøs aktivitet.

Det aner meg at et delt fokus, som det er på min andre blogg, kanskje ødelegger flyten og den røde tråden i det hele.

Anyway, denne bloggen kommer til å dreie seg om mine erfaringer og tanker rundt næringsliv og ledelse, og være et utløp for mine tanker om lokalsamfunnet. Jeg håper på å kunne få til debatt rundt viktige emner og riste litt i såkalte etablerte sannheter.

Håper jeg kan skape litt positivt engasjement gjennom denne bloggen.

Daniel